Kабели комуникационни UTP, FTP, S/FTP и оптични за LAN мрежа и интернет

LAN кабели UTP, FTP, S/FTP и оптични за интернет и компютърна мрежа. Предлаганите от snadka.com инсталационни медни кабели отговарят на стандартите за изграждане на компютърна мрежа в офиса, дома, както и за Интернет достъп. Те са винаги от 4-ри усукани двойки медни жици. При категория 5e те са с диаметър 24AWG (0.5мм), а за категория 6 и 6A - 23AWG (0.6мм). Използват се за следните скорости: Cat.5E – до 2.5Gbps, Cat.6 – до 5Gbps, Cat.6A – до 10Gbps.

Употребяват се само кабели от чиста мед и не трябва да се използват такива от различни сплави, като CCA, CCS (силно се влошава качеството на връзката).

Когато полаганият от Вас кабел е в близост (на по-малко от 25см) до силов (220V) е редно да използвате екраниран FTP, S/FTP кабел. Заземете го в единия край, като това става най-лесно в комуникационния шкаф от пач панела.

Последните стандарти позволяват по-високи скорости по съществуващите медни кабели. Затова помислете колко да се запасявате при изграждане на нова мрежа. Нашето мнение е, че за домашни мрежи и Интернет, категория 5е все още е напълно достатъчна. Виждате, че такъв кабел се препоръчва за скорост от 2.5Gbps, а в следващите 10-15 години максималната интернет скорост няма да превиши това число - имайки предвид, че средната Интернет скорост се е увеличила около 15 пъти за десетилетие от 5Mbps до 75Mbps (виж businessinsider.com). Разбира се, при нови офисни мрежи се препоръчва кабел категория 6А, тъй като там се работи с по-големи файлове и бази данни. Тогава предвидете и подходящите пач панели, розетки, куплунги RJ45.

Kабели комуникационни UTP, FTP, S/FTP и оптични за LAN мрежа и интернет на фокус

Други от Медна компютърна мрежа