Конектори, куплунги – мъжки и женски

Snadka.com предлага необходимите конектори за терминиране и завършване на мрежовите LAN кабели. Стандартите за изграждане на медни компютърни мрежи ANSI/TIA 568.2-D и ISO/IEC 11801 предполагат, че в края си мрежовите кабели ще имат женски конектори – розетки или пач, свързващ панел. В някои случаи се позволява те да завършат направо с мъжки накрайници – куплунги RJ45 (още наричани плъг, жак). Snadka.com доставя RJ45 с 50 микрона златно покритие за максимално добро свързване и многократно включване-изключване. От нас можете да закупите също и RJ12, RJ11 и RJ9 куплунги. Те се използват при телефонните инсталации.

Предлаганите от нас мрежови конектори са за LAN кабели с диаметър на жичките 24AWG и 26AWG. Женските модули са тип keystone гнездо. Това е масово използвания тип, който се захваща в розетката или разпределителния панел с „палче“. RJ45 модулите категория 5е се използват в cat.5e кабелни системи и служат за скорост до 2,5Gbps, тези cat.6 са до 5Gbps, а тези категория 6А биха могли да пренасят данни със скорост до 10Gbps.

Повечето предлагани женски конектори не изискват за инсталирането им специален инструмент. За други е необходим инструмент за притискане. Когато Вашите кабели са в близост до силови 220V мрежи и затова използвате FTP, S/FTP такива, можете да закупите от нас екранирани конектори – куплунги и кийстоун. Така ще бъдете защитени от електромагнитни влияния, ако заземите структурната кабелна система – например в комуникационния шкаф и от пач панела. В тази група стоки са и кабелните обувки – маншони. Служат за поставяне на кабела преди мъжкия конектор. Необходими са Ви, когато искате кабела да завършите с RJ45 куплунг и за по-добро представяне.

Конектори, куплунги – мъжки и женски на фокус

Други от Медна компютърна мрежа