Медна компютърна мрежа за Стенни комуникационни шкафове

Комуникационният шкаф е важна част от компютърната мрежа. В него е предвидено да се помещава разпределителния, свързващ пач панел, както и Вашия комутатор (суич) или рутер. Това е така, тъй като кабелната система се изгражда като тип „звезда“, т.е. всички кабели тръгват от едно общо място, а именно пач панел, който е в комуникационен шкаф.

В зависимост от големината на мрежата и броя работни места, шкафовете за компютърни мрежи са с различна височина, но ширината е стандартно 19 инча. Това е ширината на разпределителните панели и комутатори. Външните габарити са малко по-големи.

Когато потребителите на мрежата са малко или става дума за домашен офис, се предлагат 10-инчови шкафчета. За тях има и 10-инчово оборудване. Рак-шкафовете (шкафове за техника) се характеризират с тяхното U (идва от Unit). Това е броя оборудване, което може да се побере в тях. Имайте предвид, че един пач панел или един суич са типично 1U. Snadka.com предлага както комуникационни шкафове за монтаж на стена, така и по-големи, стоящи варианти (с поръчка). От нас можете да закупите също сървърни шкафове – за по-голямо натоварване и по-добра вентилация. Те са с перфорирани врати и дълбочина 1000мм. Предлагат се и всички необходими аксесоари за 19" и 10“ шкафове, като рафтове, разклонители, вентилатори, крепежи.

Медна компютърна мрежа за Стенни комуникационни шкафове на фокус

Други от Медна компютърна мрежа